Extra materiaal

Biologie? Zelf doen! is voortdurend in ontwikkeling. Voor docenten hebben we extra materiaal gemaakt dat in de klas kan worden gebruikt.

Wij stellen dit beschikbaar als freeware, die ook bij elke andere methode gebruikt zou kunnen worden.

Het ontstaan van nieuwe ziekten

Steeds duidelijker wordt dat pandemieën als het coronavirus het gevolg zijn van menselijk handelen. In deze PowerPoint staat het ontstaan van nieuwe ziekten centraal.

» Download zip-archief

Waarom hebben zebra’s strepen?

Dit is een interactieve PowerPoint, bedoeld voor de onderbouw van het havo en vwo. Hij is gemaakt op basis van het onderzoek van Prof. Caro, die reageerde met het commentaar ‘Well done!’

» Download zip-archief

NIBI-workshop 2019

Voor de deelnemers aan de NIBI-workshop van 2019 met als titel ‘Seksueel gedrag van mens en mensapen bekeken’ stellen we hier het materiaal beschikbaar.

» Download zip-archief

Powerpoint over evolutie

Deze PowerPoint kan ook door leerlingen zelfstandig bekeken worden.

» Download PowerPoint

Powerpoint over genderproblematiek

Leerlingen kunnen het als opluchting ervaren dat genderwisseling biologisch begrepen kan worden. Gezien hun vragen kan deze PowerPoint beter klassikaal gedaan worden.

» Download PowerPoint

Is deze medische reclame waar of niet?

Vraagstuk naar aanleiding van werkelijk bestaande reclame, die leerlingen voorgelegd kan worden na de bespreking van bloed en bloedsomloop. Deze opdracht kan zelfstandig worden uitgevoerd en staat in het kader van het kweken van kritisch denkende leerlingen. (Klassikaal nabespreken is zinvol, ook om generalisaties te maken inzake fake news.)

» Download zip-archief

Comments are closed.